laatste-nieuws

Kan je geld verdienen met een publieke laadpaal?

De overheid stimuleert de uitrol van semi-publieke laadpunten om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen, en bedrijven kunnen hier ook van profiteren. In dit artikel zal worden besproken hoe bedrijven kunnen verdienen aan semi-publieke laadpalen en wat de voordelen hiervan zijn.

Stimulans van de overheid

De overheid speelt een cruciale rol in het stimuleren van de uitrol van semi-publieke laadpunten. Dit gebeurt om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en bedrijven te motiveren om hieraan bij te dragen. De overheid rekent erop dat er veel semi-publieke laadpunten zullen worden geïnstalleerd en opengesteld, waardoor bedrijven de kans krijgen om hieraan deel te nemen en te profiteren van de voordelen.

Voordelen van het verdienmodel

  • Goedkopere elektriciteit: Bedrijven kunnen elektriciteit goedkoper inkopen dan de tarieven voor publieke laadpalen waardoor ze een kostenbesparing realiseren.
  • Extra inkomstenbron: Door een iets hogere vergoeding per kWh te vragen voor het opladen van elektrische voertuigen aan jouw semi-publieke laadpalen, kan je als bedrijf een verdienmodel opzetten.

Externe gebruikers voor je laadpaa

De meeste laadpalen werken met een laadpas. Gebruikers kunnen een laadkaart aanvragen bij een laadpaalprovider en hiermee jouw laadpaal gebruiken. Er zijn verschillende laadpasproviders op de markt, met elk hun eigen tarieven en voorwaarden.

Hoeveel je kan verdienen

De hoeveelheid die je kunt verdienen met een semi-publieke laadpaal hangt af van een aantal factoren, zoals:

  • Het aantal kWh dat er wordt verbruikt: Hoe meer kWh er wordt verbruikt, hoe meer je kan verdienen.
  • Het tarief dat je hanteert: Je kan zelf bepalen hoeveel je per kWh wilt rekenen. Het tarief moet hoger zijn dan het tarief dat je zelf betaalt voor elektriciteit, maar moet ook concurrerend zijn met andere laadpalen in de omgeving. Veel bedrijven gebruiken het CREG-tarief, dat elke maand wordt bepaald en je hier kan raadplegen.
  • De kosten van de laadpaal: De kosten van de aanschaf en installatie van de laadpaal moeten worden meegenomen in de berekening.

Het is duidelijk dat het aanbieden van semi-publieke laadpalen een winstgevend verdienmodel kan zijn voor bedrijven. Dankzij de stimulans van de overheid hebben bedrijven de mogelijkheid om financiële voordelen te behalen en tegelijkertijd bij te dragen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Door goedkopere elektriciteit in te kopen en een iets hogere vergoeding te vragen voor het opladen van elektrische voertuigen, kan je als bedrijf een winstgevend verdienmodel opzetten.

Installatie van een extra zekeringkast naast de hoofdkast

WAT DOEN WE?

We installeren slimme laadpalen in een straal van 30 km rond Kruisem.
Dat is onze focus, en we zijn er verdraaid goed in, zowel voor particulieren als KMO's.
Onze laadpalen